Reedel Õpetajate Lehes: Aaviksoo plaan õppekavadega, uue kooliaasta muudatused, Paide Tolk

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Homme ilmub pärast suvepuhkust taas Õpetajate Leht.

Haridusminister tahab järsult vähendada õppekavade mahtu

Värske Õpetajate Leht avaldab haridusminister Jaak Aaviksoo programmilise kirjutise, mis lähtub ministri kurvast tõdemusest: meie kool ei ole piisavalt huvitav ja muutub paljude jaoks kahjuks lausa piinavalt tüütuks. Aaviksoo kirjutab, et vastusest küsimusele, kas Eesti kool on huvitav, koorub välja enamik meie hariduselu probleeme, ja mõtisklus selle üle, kuidas teha kool ja õppimine huvitavaks, võib viia lähemale ka probleemidele lahendusele. Haridusminister ise näeb õppekava mahu järsus ja otsustavas vähendamises. «Et meie kool muutuks huvitavaks, et sinna mahuks rohkem elu ja koolirõõmu, tuleb üle jõu käiv koorem õlgadelt otsustavalt maha visata,» kirjutab Aaviksoo Õpetajate Lehes.

Mis muutub uuel kooliaastal?

Riigikogu kultuurikomisjoni liige Liisa-Ly Pakosta tutvustab Õpetajate Lehes põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muudatusi, mis jõustuvad 1. septembril ja puudutavad otseselt õpetaja tööd.

Õpetajaks õppijad saavad kohe koolis tuleristsed

Õpetajate Leht kirjutab, et Tartu Ülikooli õpetajakoolituse esmakursuslased lähevad tänavu juba 6. septembril kohe koolidesse praktikale. Vanade praktikakoolide kõrval ootavad tudengeid ka uudsed innovatsioonikoolid.

Paide arvamusfestival ehk Paide Tolk

Kirjanike Liidu esimees Karl Martin Sinijärv kirjutab Õpetajate Lehes, et vahetult enne taasiseeisvumispäeva Paides korraldatud Arvamusfestival võib osutuda viimaste aegade kõige olulisemaks algatuseks. Mõtlevate inimeste kontsentratsioon seal andis pinnaühiku kohta silmad ette tõenäoliselt nii riigi-, rahva-, kui ka raamatukogudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles