RAINER SAKS USA meedia teatel survestab Lääs Ukrainat territooriumi loovutama (10)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
27SEP23. Donetski oblast, Ukraina. 21. brigaadi droonirühm.Droonirühma liikmed, sõdurid kutsungiga Diver, Black (25) ja Mitjai (35).  Foto: Erik Prozes, Postimees
27SEP23. Donetski oblast, Ukraina. 21. brigaadi droonirühm.Droonirühma liikmed, sõdurid kutsungiga Diver, Black (25) ja Mitjai (35). Foto: Erik Prozes, Postimees Foto: Erik Prozes

Zelenskõi teatas keerutamata, et mitte keegi ei survesta teda rahuläbirääkimisteks. Tegelikult ei olegi võimalik telekanalis NBC avaldatud infole faktilist alust leida, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

USA meedias levis info, et USA ja ELi liikmesmaad on asunud survestama Ukrainat rahuläbirääkimisteks Venemaaga. USA telekanali NBC väitel arutatakse võimalust loovutada Venemaale rahulepingu eest territooriumi. Selliseid spekulatsioone on meedias avaldatud ka varem, kuid need ei ole senini õigeks osutunud.

On selge, et Hamasi kallaletung Iisraelile ja mitmes Ukrainat toetavat riigis kujunenud sisepoliitiline olukord põhjustab ärevust ja ebakindlust. Ukraina vägede vähene edenemine maastikul selle aasta vältel põhjustab kindlasti veel palju hoogsas stiilis esitatud musti stsenaariume. Kõik see süvendab Venemaa juhtide motivatsiooni sõjategevust jätkata, mis tähendab ka jätkuvaid rünnakuid Ukraina tsiviiltaristule. Kui Putin on veendunud, et neile pakutakse mingeid territooriume Ukrainas, nõuab ta seepeale kogu Ukrainat endale.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles