Jüri Toomepuu Tervetuloa liitlaseks, Soome! (1)

Jüri Toomepuu
, endine poliitik, ajakirjanik, lendur ja sõjaväelane
Copy
MUUTUSTE OOTEL? Enamjaolt selline pilt avaneb praegu Soome ja Venemaa piiril. Kas ka kauaks? Käivad sahinad, et pärast NATOga liitumist kavatsevad põhjanaabrid alustada võimsate piiritõkete rajamist.
MUUTUSTE OOTEL? Enamjaolt selline pilt avaneb praegu Soome ja Venemaa piiril. Kas ka kauaks? Käivad sahinad, et pärast NATOga liitumist kavatsevad põhjanaabrid alustada võimsate piiritõkete rajamist. Foto: finland.fi

NATO liikmena muutub Soome kaitse kindlaks ning Soome liitumisega omakorda saab NATO tugevamaks ja kontrollib Läänemerd, kirjutab Jüri Toomepuu.

Vene autokraatne diktaator Vladimir Putin ei alustanud sõda Ukraina vastu mitte ainult selleks, et taastada Vene kommunistliku impeeriumi «hiilgus», nagu ta on lubanud teha, vaid ka selleks, et ära hoida oma surmavaenlase NATO laienemist.

Putin tegi ilmselt vale otsuse. Pärast katastroofilist talve lahinguväljal ilma taktikaliste või strateegiliste võitudeta kannatab Putini legitiimsus isegi Venemaal, isegi nende hulgas, keda ta oma liitlasteks peab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles