Mihkel Kangur ja Anzori Barkalaja: me peame rääkima haridusest (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilaps ülesannet lahendamas.
Koolilaps ülesannet lahendamas. Foto: Ants Liigus

Lõpuks võidab (loe: jääb ellu) ikkagi see piirkond/kultuur, kes suudab leida uusi lahendusi praeguste tehnoloogiliste, majanduslike ja ühiskondlike muutuste keerises, kirjutavad Elurikkuse erakonna algatajad Mihkel Kangur ja Anzori Barkalaja.

Postimehe toimetuse teisipäevane juhtkiri osutab meie ühiskonna peamisele aluslõimele – hariduse omandamise sisukusele ja asjakohasusele. Samal päeval ilmus Postimehe veebis ka EV200 liidri Kristina Kallase arvamusartikkel, kus ta määratleb tulevase valitsuse peamise prioriteedina ja seega ka riigikogu valimiste juhtteemana just haridusküsimused. Selles on neil mõlemal tuline õigus – ühtlaselt ja hästi haritud inimesed näiteks naeraksid välja isegi mõtte, et valimiste peateemaks võiks olla «Eesti rahva reeturite» otsimine mõlemalt poolt barrikaade, rääkimata füüsilise ja vaimse vägivalla kasutamise õigusest poliitilises kihutustöös.

Kui minna kraad tõsisemaks, siis toetub väide, et meie tulevikuväljavaated sõltuvad õigeaegsest ja tõhusast haridussüsteemi muutmisest, ränikivina kõvale argumendile. Kui kõik jääb nii, nagu seni, siis joonduvad praegused lasteaias ja algkoolis käivad lapsed koolituse lõppedes Töö(tu)kassa järjekorda. Enamus töökohti, milleks neid ette valmistatakse, on vahepeal lihtsalt AI-põhiste robotsüsteemide poolt asendatud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles