Andreas Ventsel ja Vladimir Sazonov: russofoobia mobiliseeriv jõud (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipud, taustal Kreml.
Vene lipud, taustal Kreml. Foto: SCANPIX

Kremli poliitika vastasuse ja vene kultuuri vastasuse vahele võrdusmärgi tõmbamine võimaldab Venemaal oma poliitilistele eesmärkidele nii sise- kui välismaal kergemini poolehoidjaid leida, kirjutavad TÜ semiootika vanemteadur Andreas Ventsel ja TÜ Vana-Lähis-Ida vanemteadur Vladimir Sazonov.

Kuu alguses kehtestas Venemaa mõnedele Eesti kodanikele sissesõidukeelu. Põhjuseks toodi nende inimeste «russofoobsed» esinemised meedias. Jäädi eriarvamusele, kas keelu alla sattunud isikutel oli miskit ühist või mitte. Kuna russofoobia mõistest on seetõttu kirjutatud, siis tasuks pigem seekord keskenduda küsimusele, miks mõningad poliitilise retoorika terminid ongi oma sisus ehk semantikas ähmased, kuid täidavad seda efektiivsemalt oma pragmaatilist funktsiooni. Väike ekskurss mõiste kujunemisse on siinpuhul möödapääsmatu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles