MATTIAS JÕESAAR Väärtus- ja hariduslõhe lahendus – rohkem meesõpetajaid (2)

Mattias Jõesaar
, Postimehe lugeja ja pisteline kaaskirjutaja
Copy
Mattias Jõesaar
Mattias Jõesaar Foto: Erakogu

​Viimasel ajal on oluliseks jututeemaks saanud poiste ja tüdrukute väärtuste lahknevus. Osaliselt tuleneb see kahe sugupoole ideoloogilisest vastandamisest, kuid peamine põhjus on süvenev hariduslõhe. Lõpetada tuleks jutt võimusuhetest ja asuda poistele tähelepanu pöörama – selleks on juurde vaja meesõpetajaid. Kust neid küll saada, küsib Postimehe kaaskirjutaja Mattias Jõesaar oma arvamusloos.

Algatuseks tasub küsida, et milles üldse probleem? Meeste ja naiste erinevustest johtuv teineteise mittemõistmine on tegelikult väga loomulik nähtus. See on suisa inimese kultuuri üks peamisi inspiratsiooniallikaid. Mehed olla pärit Marsilt ja naised Veenuselt, kuid teineteiseta nad elada ei saa. See on andnud lõpmatus koguses materjali nii komöödia-, tragöödia- kui ka draamateoste loomiseks.

Vastus küsimusele on järgnev: uuringud näitavad, et meeste ja naiste väärtushinnangud on nooremas põlvkonnas hakanud teineteisest lausa murettekitavatesse kaugustesse lahknema (Financial Times 26.1.2024). See on probleem nii sündimuse kui ka ühiskonna sidususe seisukohast.

Tagasi üles