Andres Kaarmann Kas tark rahvas saab endale lubada haridusraha rumalalt kasutamist? (17)

Andres Kaarmann
, Parempoolsete juhatuse liige
Copy
Andres Kaarmann
Andres Kaarmann Foto: Kermo Benrot / Postimees

Hariduskuludes oleme maailma absoluutses tipus. Kui targalt me Eesti käsutuses olevat haridusraha ikkagi kulutame, küsib Parempoolsete juhatuse liige Andres Kaarmann, kes oli haridus- ja teadusministri nõunik aastail 2011–2014.

Haridustöötajate ametiühingu juhid on resoluutselt teatanud, et kuni valitsus kümme miljonit eurot lisaraha ei leia, jätkatakse tähtajatu streigiga. Tõsi, streigi fookus on kõigest mõne päevaga päris laiali valgunud. Kes on tänavale tulnud väikese palgalisa ning kes suure töökoormuse pärast. Tõenäoliselt valmistavad aga kõige suuremat pahameelt poliitikute ebarealistlikud katteta lubadused.

Küll ei saa ma olla nõus nendega, kes väidavad, et meil ei väärtustata head haridust. Vastupidi, Eesti avaliku sektori kulud haridusele on 6,2 protsenti sisemajanduse kogutoodangust. Kui näiteks sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna kulude osakaalult oleme arenenud riikide võrdluses alumises pooles, siis hariduskuludes oleme jätkuvalt absoluutses tipus. Ehk põhjendatult tekib küsimus, kui targalt me Eesti käsutuses olevat haridusraha ikkagi kulutame?

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles