MARTIN EHALA Sisserände peatamine on elu ja surma küsimus (11)

Martin Ehala
, Fookuse «Ühiskond ja inimene» toimetaja
Copy
Meeleavaldus New Yorgis 18. detsembril 2023, milles soovitakse pikka iga palestiinlaste vastupanuvõitlusele ja kutsutakse üles vabastama Palestiina Iisraelist.
Meeleavaldus New Yorgis 18. detsembril 2023, milles soovitakse pikka iga palestiinlaste vastupanuvõitlusele ja kutsutakse üles vabastama Palestiina Iisraelist. Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

Mööduv aasta paljastas lääne sisemise nõrkuse ja saamahimu. Vajame otsustavat lahtiütlemist multikultist ja keskendumist sõjamajandusele, kirjutab toimetaja Martin Ehala.

Ajaloos on rahulikke perioode, kui sündmused tekivad ja leiavad lahenduse üsnagi etteaimatavates raamides. Ja on tormiaegu, kui sündmused ei lahendu, vaid kutsuvad esile uusi sündmusi. Oleme üle 30 aasta taas jõudnud tormiaega.

Pöördehetkeks sai Hamasi 7. oktoobri rünnak Iisraeli vastu, mis ajendas Iisraeli alustama Hamasi vastu täiemahulist sõda. Sõda on seal piirkonnas tavapärane, erakordsed on seekord olnud toetusmeeleavaldused palestiinlastele ja Hamasile Lääne-Euroopa ja USA suurlinnades.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles