MARTIN EHALA Bin Ladeni ammune kiri kõnetab noori ameeriklasi (11)

Martin Ehala
, Fookuse «Ühiskond ja inimene» toimetaja
Copy
11. septembril 2001 sööstsid islamistidest terroristide poolt kaaperdatud reisilennukid New Yorgis Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornidesse, põhjustades ligi 3000 inimese hukkumise. 22 aastat hiljem on osad liberaalsetes väärtustes kahtlevad ameeriklased asunud õigustama omaaegsete ründajate praeguste mõttekaaslase ellusuhtumist ja väärtusi.
11. septembril 2001 sööstsid islamistidest terroristide poolt kaaperdatud reisilennukid New Yorgis Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornidesse, põhjustades ligi 3000 inimese hukkumise. 22 aastat hiljem on osad liberaalsetes väärtustes kahtlevad ameeriklased asunud õigustama omaaegsete ründajate praeguste mõttekaaslase ellusuhtumist ja väärtusi. Foto: HENNY RAY ABRAMS/AFP/Scanpix

Fookuse toimetaja Martin Ehala analüüsib, miks on islam hakanud Ameerika Ühendriikides kõnetama nii erinevaid identiteedirühmi, nagu kristlikud konservatiivid, woke-aktivistid ja paadunud neonatsid, ja mis selle tagajärg võib olla.

Eelmisel nädalal muutus TikToki keskkonnas viraalseks Osama bin Ladeni «Kiri Ameerikale». Et kiri noori ameeriklasi kõnetab, on võrreldav sellega, kui eesti noored hakkaks tõsiselt võtma propagandat, et Eesti astus 1940. aastal vabatahtlikult Nõukogude Liitu.

Kirja avaldas Guardian 20 aastat tagasi ja see oli kuni viimase ajani vabalt loetav nende veebilehel. Nüüd on see maha võetud, aga mujal netis endiselt kättesaadav.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles