Nädal karikatuuris: poliitik saab lõpuks puhata, ilm on hukas ja võitlus orjapidajatega

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 20.10
Päeva karikatuur 20.10 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV, 16.10: valimised on läbi ja poliitik võib rahulikumalt hingata. «Miks valimisaktiivsus kukkus? Kas suuremad valimisringkonnad ja haldusreform viivad kohaliku võimu inimestest kaugemale? Ehk oli uusi inimesi ja ideid vähe?» küsitakse Postimehe juhtkirjas peale kohalikke valimisi.

Päeva karikatuur 16.10
Päeva karikatuur 16.10 Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV,  17.10: partide aeg on läbi. «Küsimus on eelkõige selles, kas ollakse valmis jõuliselt seisma hariduspoliitiliste ja teiste valikute eest, mis ei lase keskerakondlikul paralleelmaailmal tulevikku edasi kanduda,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas kujunevatest jõujoontest Tallinnas.

Päeva karikatuur 17.10
Päeva karikatuur 17.10 Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 18.10: ilm on hukas. «Elevuseks ega rõõmustamiseks pole põhjust, kuna tegelikult saime kaudselt osa globaalsest probleemist, mis tugevasti mõjutab arenguriike ning seal elavate inimeste tervist,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas Opheliast.

Päeva karikatuur 18.10
Päeva karikatuur 18.10 Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 19.10: koalitsioonikõnelused Tartu vanglas. «Erakonnad pritsivad sõnavahtu, aga samas ei võeta korruptsiooni kuigi tõsiselt. Ühiskonna roostel lastakse riiki närida,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 19.10
Päeva karikatuur 19.10 Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 20.10: siil ja Kalevipoeg võitlevad orjapidajatega. «Ainus kaitse petiste, sulide ja kelmide vastu on kaine ning kriitiline mõtlemine,» nenditakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 20.10
Päeva karikatuur 20.10 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 21.10: ka valija on väsinud. «Kui aga keegi sunnib teda vägivallaga, pettusega või kasvõi viina eest valima nii, nagu tema ei taha, siis on see kuritegu, mille eest võib kolmeks aastaks vanglasse saata,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 21.10
Päeva karikatuur 21.10 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles