Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Metsamehed Me ei soovi, et Eesti Maaülikoolil oleks edaspidi kultuurimälestiste lõhkuja maine

Copy
Järvselja jahiloss valmis 1980. aastal palkidest, mis veeti kokku Eesti metskondadest. Seni kasutasid lossi maaülikooli õppejõud ja teadustöötajad praktikumide ajal.
Järvselja jahiloss valmis 1980. aastal palkidest, mis veeti kokku Eesti metskondadest. Seni kasutasid lossi maaülikooli õppejõud ja teadustöötajad praktikumide ajal. Foto: Sille Annuk

Palume tühistada plaani lammutada praegune Järvselja jahiloss kui väärtuslik kultuuriajalooline objekt ja Eesti metsaametkonna sümbolrajatis. Konserveerida hoone kuni uute võimaluste selgumiseni, et seda saaks kasutada muuseum-külastusmajana. Me ei soovi, et Eesti Maaülikoolil oleks edaspidi kultuurimälestiste lõhkuja maine, kirjutab metsanduse eriala paljude vilistlaste nimel Enno Kuldkepp.

Eesti Maaülikooli Seadus §8 lg 3 sätestab: «Ülikool arendab, säilitab ja täiendab kultuuripärandi kaitseks ja oma ülesannete täitmiseks akadeemilise ja ajaloolise väärtusega kogusid ja arhiive, tagades neile teadus- ja õppetöö eesmärgil vaba juurdepääsu ning osutab ühiskonnale muid avalikke teenuseid raamatukogu, loomakliiniku ja teiste üksuste kaudu.»

Tagasi üles