Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Enno Kuldkepp Pöördumine ministri poole: palume, et Järvselja jahiloss jääks püsima kui metsaametkonna sümbolrajatis (1)

Copy
Praegune jahiloss valmis 1980. aastal palkidest, mis veeti kokku metskondadest kogu Eestist. Seni kasutasid lossi maaülikooli õppejõud ja teadustöötajad praktikumide ajal.
Praegune jahiloss valmis 1980. aastal palkidest, mis veeti kokku metskondadest kogu Eestist. Seni kasutasid lossi maaülikooli õppejõud ja teadustöötajad praktikumide ajal. Foto: Sille Annuk

Eesti Maaülikool soovib lammutada metsameeste sümboliks saanud Järvselja jahilossi, et asendada see uue majutusasutusega, mis vastaks euronõuetele. Pöördumises haridus- ja teadusministri poole kirjutab metsameeste nimel Enno Kuldkepp.

Pöördume Teie poole sügava murega. Nimelt kavatseb Eesti Maaülikool (EMÜ) lammutada Eesti metsameeste sümbolrajatise Järvselja jahilossi ja ehitada selle asemele euronõuetele vastava majutusasutuse.

Eesti Maaülikooli seaduse § 8 p 3 sätestab järgmist: «Ülikool arendab, säilitab ja täiendab kultuuripärandi kaitseks ja oma ülesannete täitmiseks akadeemilise ja ajaloolise väärtusega kogusid ja arhiive, tagades neile teadus- ja õppetöö eesmärgil vaba juurdepääsu ning osutab ühiskonnale muid avalikke teenuseid raamatukogu, loomakliiniku ja teiste üksuste kaudu.»

Tagasi üles