Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

URMAS REINSALU Ma eelistan valusat tõtt ilusale valele (22)

Urmas Reinsalu, Isamaa esimees.
Urmas Reinsalu, Isamaa esimees. Foto: Mihkel Maripuu

Maris Lauri heidab mulle Postimehe veergudel ette, et minu esmaspäeval automaksu istungil esitatud väide järgmisel aastal miljardilisest maksutõusust ning vaid 100 miljoni eurosest kärpest on vale. See on tõsine süüdistus, annab Isamaa esimees Urmas Reinsalu vastuse.

Minu konkreetne tsitaat oli järgnev: «Eesti riigi majanduslikud olud on keerulised. Meil on kümme kvartalit kestev majanduslangus. See on üks pikimaid Euroopa Liidu liikmesriikide majandusarengu loos. Ja selles olukorras on meie sõnum põhimõtteline küsimus, kas me asetame keerulistes majandus- ja rahandusolukordades koormuse meie ettevõtlusele ja habrastame ettevõtluse kindlustunnet ja Eesti inimestele või vähendame tegelikult valitsemiskulusid. Valitsus kõneleb valitsemiskulude vähendamisest, aga kui me vaatame seda kava, siis tegelikkuses nähakse ette see plaan hoopis kolme aastaga saavutada.

Meie sõnum on üks: vähendage valitsemiskulusid negatiivse lisaeelarvega juba sellel suvel, kui teie sõnad ja teod langevad kokku. Te olete valinud selle asemel hoopis täiendavad maksutõusud. Kallase-Michali valitsuse täiendavad maksutõusud on järgmistel aastatel suurusjärgus miljard eurot, mis võetakse Eesti inimeste ja ettevõtete käest. Suurusjärk miljard eurot aastas. Ja sellel ajal me järgmisel aastal kõneleme kokkuhoiust proportsioonis 100 miljonit eurot.»

Tagasi üles