Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

JOEL JESSE Tanspordiameti eksamineerijad oskavad sõita küll (1)

Mootorratta juhiloa taotlemisel sooritatakse õppesõidud ja ka maanteeameti sõidueksam nii, et õpilane sõidab kaherattalisega ees ning sõiduõpetaja või eksamineerija tema järel.
Mootorratta juhiloa taotlemisel sooritatakse õppesõidud ja ka maanteeameti sõidueksam nii, et õpilane sõidab kaherattalisega ees ning sõiduõpetaja või eksamineerija tema järel. Foto: Elmo Riig

Transpordiameti liiklusteenistuse direktor Joel Jesse vastab arvamusloole «Tere talv! Sõiduõpetajaks saab ka ilma sõiduoskuseta».

19. mail avaldati arvamuslugu, mis käsitles mootorsõidukijuhtide õpetamist ning sõiduõpetajateks ja eksamineerijateks saamist. Tuginedes loole on transpordiametil hea võimalus selgitada loos käsitletud avaldusi.

Nii mootorsõidukijuhtide kui ka õpetajate ettevalmistamist ning mootorsõidukijuhtide eksamineerimist käsitletakse liiklusseaduse alusel vastu võetud määrustes. Alates hetkest, mil nimetatud määrused vastu on võetud, on neid korduvalt muudetud, arvestades seejuures erinevate osapoolte (mootorsõidukijuhtide koolitajad, mootorsõidukijuhtide õpetajate koolitajad) praktilisi ettepanekuid ning parimaid praktikaid ka mujalt maailmast (näiteks on transpordiamet CIECA liige, mis on suurim rahvusvaheline juhtide testimise komisjon 70 liikmega 39 riigist).

Tagasi üles