PÄRTEL-PEETER PERE Maal elamine pole kahjulik (5)

Pärtel-Peeter Pere
, linnastrateeg ja riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Pärtel-Peeter Pere (RE).
Pärtel-Peeter Pere (RE). Foto: Eero Vabamägi

Linnastrateeg ja riigikogu liige Pärtel-Peeter Pere (RE) kirjutab vastulause Elva vallavolikogu liikme Raimond Pihlapi (Isamaa) artiklile «Kas Eestist tehakse sihilikult linnriiki?», kus viimane kritiseerib Peret selle eest, et ta olevat kirjeldanud saates «Võsavinkel», kui kahjulik on maal elamine nii inimkonnale kui ka keskkonnale.

Kui ehitame linnad tihedaks nagu Pätsu ajal, langeb kodu ostmise ja pidamise hind. Linnaelu nagu sajandi eest, mitte nagu Lasnamägi või Shanghai. Linnad ja alevikud ehitati rongipeatuste lähistele, nagu ka Elva. Sellesamas 15 minuti linnas jagavad inimesed teid, veevärki ja elektriliinivõrke. Seda vähem maksab tavaline inimene, ka vald ja riik.

Unustage hetkeks maksud ja Excel. Kui eluks vajalik on kodule lähedal, kaob sund pidada autot või kahte. Heas linnas on vähem müra ja õhusaastet. On rohkem poode, kuna on rohkem kliente tänavail jalutamas või liiguvad lapsed rattaga. Kõik see on teadus ja andmed, mitte ulm või meelevald. Heas linnas elada on tervislik nagu «Ehituse teekaart 2040» näitab.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles