LIISA PAKOSTA Oleme maailma üks targemaid rahvaid. Haridusmuutused puudutavad meid kõiki (19)

Liisa Pakosta
, riigikogu liige (Eesti 200)
Copy
Riigikogu liige Liisa Pakosta (Eesti 200).
Riigikogu liige Liisa Pakosta (Eesti 200). Foto: Arvo Meeks

Täna sündinud kokkulepe töötüli lõpetamiseks sai haridusminister Kristina Kallase, Eesti Haridustöötajate Liidu esimehe Reemo Voltri ja riikliku lepitaja Meelis Virkebau allkirjad, kiidab Liisa Pakosta, Eesti 200 riigikogu liige.

Eesti 200ga on hariduses ausad kokkulepped võimalikud, aga õpetajate austamiseks on vaja terve ühiskonna toetust. Täna sündinud kokkulepe töötüli lõpetamiseks sai haridusminister Kristina Kallase, Eesti Haridustöötajate Liidu esimehe Reemo Voltri ja riikliku lepitaja Meelis Virkebau allkirjad. Viimane kinnitas sõltumatu osalisena, et töötüli on läbi ja allkirjadega paberil olevate palgatõusu numbritega saab rahus edasistesse läbirääkimistesse minna.

Palgakokkulepped sõlmiti nii kooli- kui ka lasteaiaõpetajate kohta riigieelarvest tuleva osana. See tähendab, et kokkulepe ei puuduta mitte õpetajate kogupalka, vaid ainult miinimumi, millesse läheb kokku riigieelarvest ligi 40 miljonit eurot, õpetajate palgafond kasvab 6,6 protsenti. Lisaks kinnitati veel 16 miljonit eurot lasteaiaõpetajate palga toetuseks riigieelarvest ning selle summa kärbetest eemal hoidmine, mis on õilis vastutulek omavalitsustele. Lühidalt tähendab see uue suure haridustöö algust.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles