MANUELA PIHLAP Tallinnalt tuleks õpetajate väärtustamist õppida, samas kui riik jätab nad vaesusse (2)

Manuela Pihlap
, Põhja-Tallinna linnaosa vanem (Keskerakond)
Copy
Tosina aasta eest suurstreigi korraldanud õpetajad kogunesid Tallinnasse Vabaduse väljakule miitingule, millest politsei hinnangul võttis osa üle 3500 inimese.
Tosina aasta eest suurstreigi korraldanud õpetajad kogunesid Tallinnasse Vabaduse väljakule miitingule, millest politsei hinnangul võttis osa üle 3500 inimese. Foto: Stanislav Moškov / Den za Dnjom

Õpetajate palga osas on vaja ühiskondlikku kokkulepet pikemaks ajaks, nii nagu me seda kaitsevaldkonnas suudame, leiab Manuela Pihlap (Keskerkaond).

Saue abivallavanem Andres Kaarmann kritiseerib Tallinna linna selle eest, et streigi ajal ei tohiks õpetajatele palka maksta (PM 17.12). Meil on vaja olemasolevaid inimesi hoida hariduse juures, olgu streik või ärgu olgu – elu peab edasi minema ka pärast streiki. On ka palju peresid, kus mõlemad lapsevanemad töötavad koolis. Kas on mõeldav, et sel ajal, kui nõutakse endale lubatud töötasu, jääb kogu pere palgata? Sellisel juhul poleks valitsuserakondade lubatu nõudmine isegi võimalik ning tegemist oleks sunnimeetodil nõustumisega.

Meie lapsed maailma tipus

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles