VASTULAUSE EAS: Ettevõtjad kiidavad lihtsust, mitte ei lämbu bürokraatias (11)

Liina Maria Lepik
, EASi ja KredExi ühendasutuse juhatuse liige
Copy
Liina Maria Lepik
Liina Maria Lepik Foto: Rene Riisalu

Norras tegutsev konsultant ja ettevõtja Anneli Andersen kirjutab, et EASi bürokraatia lämmatab meie eksporti (PM 11.12), viitab EASi ja KredExi ühendasutuse juhatuse liige Liina Maria Lepik Postimehes ilmunud arvamusloole ja kirjutab oma vastulause.

Norras tegutsev konsultant ja ettevõtja Anneli Andersen kirjutab, et EASi bürokraatia lämmatab meie eksporti (PM 11.12). Jutt on väliseksperdi kaasamise toetusest, mille eesmärk on toetada meie ettevõtteid eksporditurgudele sisenemiseks. Toetust kasutanud ettevõtete tagasiside on näitab aga vastupidist – toetus aitab kaasa ekspordile ja paberimajandust mahukaks ei peeta.

Toetuse mõte on pakkuda ettevõtetele paremat ligipääsu konkreetse sihtturu ekspertidele, kes aitavad leida potentsiaalseid kliente, käivitada müüki, teha turunõuetele vastavat tootearendust või ümberkorraldusi ettevõttes. Eksperdid toovad muuhulgas ettevõttesse teadmisi turgude ja trendide kohta ning abistavad toodete kohandamisel konkreetse turu vajadustele. Toetussumma maksimum on 10 000 eurot ning ettevõte peab ise panustama 50%.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles