VAMBOLA PAAVO Raha läheb igale poole (1)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Osaka Expo 2025, kuhu riik kulude kokkuhoiu pärast ei lähe. Samal ajal lennutati umbes 50 inimest kliimakohtumisele Dubaisse.
Osaka Expo 2025, kuhu riik kulude kokkuhoiu pärast ei lähe. Samal ajal lennutati umbes 50 inimest kliimakohtumisele Dubaisse. Foto: Mirko Kuzmanovic / shutterstock.com

Parlament suutis üle kivide ja kändude vastu võtta 2024. aasta riigieelarve. Prognoos oli optimistlik, arvestatud on kasvuga ja programmeeriti tegelikkusest suuremad laekumised. Meie põhilistel ekspordipartneritel Soomel, Saksamaal ja Rootsil on majandus languses ning 2024. aasta prognoos seal head ei tõota, kirjutab ajakirjanik Vambola Paavo.

Juba kuuldub hääli, kuidas see ei peegelda meie rahanduse tegelikku seisu ja lõpuni välja ei vea. Meiegi pea kohal tumenevad pilved, mitmendat kvartalit järjest on majandus languses, koondamised on ehitussektoris ja töötlevas tööstuses.

Talvel näeme asja tegelikku poolt. «Kalevipoegi» tuleb iga nädalaga rohkem Soomest koju. Siiani on pered arvestanud isa võõrsil teenitud rahaga, aga kui see kaob, on reaalsus kohal – eriti väljaspool Tallinna ja Harjumaad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles