Heljo Pikhof Kui on võimalus ja raha telekompleksi rajamiseks, siis tuleb sellest kinni haarata (1)

Heljo Pikhof
, riigikogu kultuurikomisjoni esimees, SDE
Copy
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Erakogu

Tervemõistuslik on kasutada Kultuurkapitalile laekuvaid vabu vahendeid, mis kohe rakendust ei leia, ammuoodatud telemaja valmisehitamiseks, kirjutab riigikogu kultuurikomisjoni esimees Heljo Pikhof (SDE).

Viktoria Ladõnskaja-Kubits avaldas hiljuti Postimehes teravatoonilise artikli, mis rääkis tähtsatest kultuuriehitistest ja kus autor süüdistas riiki sõnamurdlikkuses. Paraku oli tema loosse sattunud mitmeid eksitavaid väiteid ja väärtõlgendusi. Näiteks kirjutas ekspoliitik, et riiklikult tähtsate kultuuriehitiste pingerea kinnitas riigikogu eelmine koosseis seadusega. Tegelikult võeti kultuuriobjektide loetelu 2021. aasta septembris vastu riigikogu otsusega. Endine riigikogu liige peaks tegema seadusel ja otsusel vahet.

Seega – kui riigikogu enamus tahab ja vastavalt hääletab, siis saab Kultuurkapital võimaluse rahastada ka selliste objektide valmimist, mis jäid välja tähtsate kultuuriehitiste nimekirjast või sinna üldse ei kandideerinud. Vastavad Kultuurkapitali ja hasartmängumaksu seaduse muudatused on kavas tuua suurde saali esimesele lugemisele veel sel aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles