HANNES NAGEL Meie suhtumine õpetajatesse on nagu Venemaal (3)

Hannes Nagel
, Kriisiuuringute Keskuse juht
Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallase sõnul ongi Eesti praeguses õpetajate streigieelses olukorras seetõttu, et õpetajatele on viimased 10 aastat valetatud.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallase sõnul ongi Eesti praeguses õpetajate streigieelses olukorras seetõttu, et õpetajatele on viimased 10 aastat valetatud. Foto: Kollaaž/Postimees

Tuleb välja, et tegudes alavääristav suhtumine õpetajatesse on võimalik mitte ainult Venemaal, vaid ka Eestis, tõdeb kriisiuurija Hannes Nagel.

Õpetajate süsteemne palgatõusulubadustega nörritamine näitab, et Eesti ühiskonnas on õpetaja lihttööline, kes meenub valimiste või streigi eel. Tuleb välja, et tegudes alavääristav suhtumine õpetajatesse on võimalik mitte ainult Venemaal, vaid ka Eestis.

Õpetajate palk on kaua olnud valimislubaduste esirinnas, osutades ausat konkurentsi vaid siseturvalisuse valdkonna palgatõusu lubadustele. Haridus- ja teadusminister Kristina Kallase sõnul ongi Eesti praeguses õpetajate streigieelses olukorras seetõttu, et õpetajatele on viimased 10 aastat valetatud. Maagiline 120 protsendi piir on nagu viimastel päevadel kõneainet pakkunud Jõuluvana – mõlemale panustamine vajab teatavat usku.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles