ESTER ŠANK Kuidas karastub teras – kahe ameti näitel tänases Eestis (4)

Ester Šank
, algaja õpetaja
Copy
Eesti Arstide Liit toetab õpetajate palgatõusu nõudmisi ning rõhutab, et õpetajad seisavad laste hea hariduse eest ja kujundavad tuleviku Eesti ühiskonda.
Eesti Arstide Liit toetab õpetajate palgatõusu nõudmisi ning rõhutab, et õpetajad seisavad laste hea hariduse eest ja kujundavad tuleviku Eesti ühiskonda. Foto: Mihkel Maripuu

Veidi aega õpetaja leiba maitsnuna väidan, et selle ametiga on umbes nagu õhu ja armastusega. Kõhtu ei pea tingimata täis saama, küll aga võid saada tiivad, tõdeb algaja õpetaja Ester Šank.

Millised mured vaevad praegust Eesti kooli ja õpetajat, aga rõhuvad juba ka meie ühiskonda ja survestavad tulevikku, sellest on palju räägitud ja kirjutatud. Enamasti poliitikute kurtidele kõrvadele. Sestap pole ehk mõtet püüda tollesse loetellu midagi lisada. Annan vaid kahe näite varal edasi oma vaatenurga.

Võibolla suhtusin eespool liiga kergemeelselt oma kogenud kolleegidesse koolis, kelle tiivad on igasuguste libekeelsete ja täitmata lubadustega ehk ammugi kärbitud. Neil võib aina raskem olla kraapida kokku lootuseraase paremale homsele ja tulla kooli, naeratus näol. Teades, et kõik ümberringi on ju veendunud, et armastus oma õpilaste vastu, ametiau ja kohusetunne hoiab neid siin kinni. Et see ei peagi ju olema palk.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles