VADIM BELOBROVTSEV Paarkümmend eurot palgatõusu on õpetajate pilkamine

Vadim Belobrovtsev
, Riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Leonhard Merzini kehastatud õpetaja Laur filmis «Kevade» on meie kultuuriruumis üks hea õpetaja arhetüüpe. Tänases olukorras ootaks teda ees paratamatu vaesumine.
Leonhard Merzini kehastatud õpetaja Laur filmis «Kevade» on meie kultuuriruumis üks hea õpetaja arhetüüpe. Tänases olukorras ootaks teda ees paratamatu vaesumine. Foto: Tallinnfilmi arhiiv

Kui riik tõstis tänavu 1. jaanuarist õpetajate töötasu alammäära ligi 24 protsenti, siis mina, toonane Tallinna haridusvaldkonna abilinnapea, kiitsin seda sammu. Kuid samas avaldasin muret, et võib juhtuda, et pärast nii märgatavat tõusu otsustab valitsus järgmisel aastal palgatõusus pausi teha. Nüüd selgus, et sellised kartused olid igati õigustatud, kirjutab Vadim Belobrovtsev (Keskerakond).

Tõsi, alguses kumas isegi lootusekiir: aprillis allkirjastasid kolm erakonda – Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Eesti 200 – koalitsioonileppe, milles on must valgel kirjas, et valitsuse eesmärk on nelja aasta jooksul tõsta õpetajate töötasu alammäära 120 protsendini keskmisest palgast. Eesmärk oli ambitsioonikas, isegi kui võtta aluseks praegune keskmine palk, kuid kahtlemata meie õpetajad väärivad seda.

Paraku loksus 2024. aasta riigieelarve koostamisel kõik, nagu öeldakse, paika. Haridusminister Kristina Kallas ütles, et taotleb eelarveläbirääkimistel koalitsioonipartneritega õpetajate palgatõusu kaheksa protsenti. Püüdlus on kiiduväärt, aga tulemus...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles