SERGEI MEDVEDEV Kogu Venemaa on muutunud surmakülvavaks «meeste riigiks» (2)

Sergei Medvedev
, kirjanik ja ajaloolane
Copy
Sõjavastane tänavakunsti näitus «Eriline kunstiline operatsioon» Venemaa saatkonna läheduses Bukarestis, Rumeenias. Kunstiteosel on kujutatud Venemaa presidenti Vladimir Putinit. Foto on illustratiivne.
Sõjavastane tänavakunsti näitus «Eriline kunstiline operatsioon» Venemaa saatkonna läheduses Bukarestis, Rumeenias. Kunstiteosel on kujutatud Venemaa presidenti Vladimir Putinit. Foto on illustratiivne. Foto: Robert Ghement / EPA / Scanpix

Putinism võrdub tagurliku ühiskonna reaktsiooniga globalismile, soorollide muutumisele ja perekonna transformatsioonile, leiab kirjanik ja politoloog Sergei Medvedev. «Meeste riik» on teatud mõttes kui teine pool õõvases yin ja yang’is sama autori varasemale esseele «Vene «emake kodumaa» on osutunud mõrtsukast võõrasemaks».

Lõpuks ometi kõlas see ka ametlikult ja kohtu poolt väestatuna: «Venemaal valitseb androtsentriline ühiskondlik kord ja selle vastu võitlemine on kuritegu.» Tegu on tsitaadiga «komplekssest destruktoloogilisest ekspertiisist», mis tehti seoses teatrialase kriminaalasjaga, kus dramaturg Svetlana Petritšuki ja lavastaja Jevgenia Perkovitšit ähvardab süüdimõistmine terrorismi õigustamise paragrahvi alusel 2020. aasta näidendi «Finist Jasnõi Sokol» eest, mis kõneleb vene neidudest, kes armuvad islamistidesse.

Lisaks «islamismi ja džihadismi ideoloogiale» leidis ekspertiis näidendist «radikaalse feminismi tunnuseid» ja tollesama võitluse Vene androtsentrilise korraga. Süüdistatavad on saadetud kaheks kuuks eeluurimisvanglasse. Nende süüdimõistmise korral ähvardab neid viis kuni seitse aastat vangistust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles