MARTIN PENT Ehk vastab tehisaru küsimustele, mis inimesele üle jõu käivad (1)

Martin Pent
, Fookuse Hariduse ja teaduse toimetaja
Copy
Fookuse «Hariduse ja teaduse» toimetaja Martin Pent.
Fookuse «Hariduse ja teaduse» toimetaja Martin Pent. Foto: Eero Vabamägi

Kõige tähelepanuväärsem sündmus käimasoleva aasta jooksul hariduse ja teaduse vaatepunktist on kindlasti olnud tehisintellekti esiletulek. Kuna muid suuremaid ja väiksemaid probleeme pole valdkond ise ära lahendada suutnud, siis jääb üle loota oma sünteetilise abimehe peale, kirjutab toimetaja Martin Pent.

Möödunud poolaasta jooksul haridus- ja teadusmaastikul toimunule tagasi vaadates jääb mulje, et midagi peadpööritavat justkui ei toimunud. Eestikeelsele haridusele ülemineku otsus tehti eelmisel kalendriaastal ära ning tänavu on energia kulunud põhiliselt sellele, et kohapealt minema saada ja reformi teostamiseks tasahilju hoogu koguda.

Kevadel vahetus haridus- ja teadusministeeriumi peremees, kelle käekäik, võib öelda, on olnud parem kui ülejäänud tema erakonnakaaslastel. Kristina Kallas on erinevalt mitmest oma kolleegist valitsuses saanud ilma suurema kärata töösse sisse elada ega ole ülemäära palju pildis olnud. Aga et tema erakond Eesti 200 näeb parasjagu näguripäevi, siis polegi madala profiili hoidmine ilmselt kõige halvem lahendus. Sellest hoolimata ei jagunud haridusekspert Urve Läänemetsal kuigi palju sooje sõnu koalitsioonilepingu haridust puudutava osa kommenteerimisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles