Marika Valk Hariduse ja kultuuri vastandamine on äärmiselt ebaeetiline

Marika Valk
, Lääneranna Muuseumid juhataja
Copy
Lihula muuseumi juhataja Marika Valk, baltisaksa näituse kuraator Tiina-Mall Kreem ja muinsuskaitsespetsialist Liivika Krigoltoi tõdesid, et mõisa taastamisel üllatusi jagub.
Lihula muuseumi juhataja Marika Valk, baltisaksa näituse kuraator Tiina-Mall Kreem ja muinsuskaitsespetsialist Liivika Krigoltoi tõdesid, et mõisa taastamisel üllatusi jagub. Foto: Jüri Looring

Garri Raagmaa artiklis «Tubli, Pille!» (PM 6.06) näidatakse näpuga Lääneranna valla muuseumide 900 000-eurosele eelarvele, süvenemata selle sisusse, kirjutab Lääneranna muuseumide juhataja Marika Valk.

Lääneranna muuseumide eelarve koosneb põhiliselt projektitoetustest saadud rahast. Suurim toetaja on Norra kultuuriamet, kelle toetus on 500 000 eurot, aga oleme taotlenud ja saanud toetusi ka Eesti muinsuskaitse ametilt, maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest ja KKLM Leaderi projektitoetustest.

Selle rahaga viime ellu oma arengueesmärgid: Lihula mõisakompleksi renoveerimine, Baltisaksa kultuuriloo muuseumi arendamine ja muuseumide kogude säilitamine, restaureerimine ja uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles