Garri Raagmaa Tubli, Pille!

Garri Raagmaa
, kolumnist
Copy
Metsküla algkool pälvis aasta kooli tiitli 40 kandidaadi seast.
Metsküla algkool pälvis aasta kooli tiitli 40 kandidaadi seast. Foto: Mailiis Ollino

Metsküla kool sai aasta kooliks. Rahvas valis. Kogukond pingutas. Akadeemikudki toetasid. No tahaks nüüd näha, kas 8. juunil volikogu mõisahärrast ninamehega eesotsas julgeb ikka väita, et ei leia valla 6-miljonilisest hariduseelarvest 30 000 külakooli pidamiseks. Kusjuures valla muuseumide eelarve on lausa 900 000 eurot, kirjutab kolumnist Garri Raagmaa.

Metsküla kooli juhataja Pille Kaisel ei ole kangekaelne, nagu kirjutab Andrus Karnau. Ülikoolikaaslased mäletavat Pillekat nutika, üdini ausa ja alati kompromissitu ülekohtu ja rumaluse vastu väljaastujana. See väikest kasvu tüdruk võis silma pilgutamata endast kaks korda suurema mehemölaka sõnadega sõelapõhjaks lasta. Nii et Metsküla koolijuht võib oma kogukonna haritlaste toel Lääneranna vallas gastrollivatele juhtametnikele ja poliitikutele üksjagu karm vastane olla küll.

Lääneranna kaasus on aga järgmine ebaõnnestunud haldusreformi «tulemus». Läänerannat pole tegelikult olemas. See ei ole isegi sotsiaalne konstrukt, vaid vallajuhtide projekt, millega lõhuti ajalooline Läänemaa. Muide, 1950ndatel klopsisid kommunistid 11 aastaks kokku umbes samades piirides Lihula rajooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles