Edgar Kaskla ⟩ Venemaal toimuv peaks ka meid muretsema panema (7)

Edgar Kaskla
, California ülikooli politoloogiaosakonna õppejõud
Copy
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin Moskvas.
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin Moskvas. Foto: ROSCONGRESS PRESS-SERVICE / HANDOUT / EPA / Scanpix

Igal pool, kus on tuumarelvad, ohustab see rahu, ning see, et need on ligemale liikunud, peab muidugi muret tekitama. Kas oleme aga hullemas seisundis kui enne, küsib California ülikooli politoloogia osakonna õppejõud Edgar Kaskla.

Loen Postimehe juhtkirjast, et «Läänemere piirkonnas kasvab sõjaline pinge» (28. mai 2023), kuna teatavasti on tuumarelvad teel Valgevenesse ja Pihkva oblastis toimusid droonirünnakud. Samas loen artiklit Venemaa dissidendilt Boriss Kagarlitskilt, et suurim oht on praegu see, kuidas Vladimir Putini režiim tegeleb oma inimestega, arreteerides isegi neid, kes panevad selga teksapüksid kollase särgiga («A Plea to My Western Friends», Counterpunch 29 mai 2023).

Kõigepealt, pole mõtet Valgevene pärast paanikasse minna, kuigi jah, pole selge, kuivõrd palju otsustusvõimet on Aljaksandr Lukašenkal ja mida lubab tal teha Vladimir Putin.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles