Varro Vooglaid EKRE fraktsioon ei huvitu Pakosta liivakastimängudest (30)

Varro Vooglaid
, riigikogu liige (EKRE)
Copy
Varro Vooglaid.
Varro Vooglaid. Foto: Sander Ilvest

Liisa Pakosta (Eesti 200) heidab oma artiklis EKRE fraktsioonile ette soovimatust osaleda aruteludes selle üle, mida kujutavad endast perekond ja abielu. Tema sõnul tundvat EKRE fraktsioon temaatilise arutelu suhtes koguni kabuhirmu. Paraku on Pakosta etteheide ebaadekvaatne ja tõde on palju lihtsam: EKRE fraktsioon ei soovi osaleda Pakosta liivakastimängudes, kirjutab riigikogu EKRE fraktsiooni liige ning loomuliku ehk traditsioonilise perekonna ja abielu toetusrühma esimees Varro Vooglaid.

Pakosta pahameele taustaks on tõsiasi, et arvasime ta hiljuti riigikogus asutatud loomuliku ehk traditsioonilise perekonna ja abielu toetusrühmast välja. Samas oli see ainumõeldav samm, kuna Pakosta asus juba toetusrühmaga liitumise päeval meedia vahendusel kuulutama poolehoidu nn homoabielu seadustamisele ehk just sellele ideoloogilisele projektile, mille vastu seismiseks sai toetusrühm kokku kutsutud.

Pakosta jutt, et tema väljaarvamine toetusrühmast, mille eesmärke ta ei jaga, on võtnud ära võimaluse temaatiliseks aruteluks, ei kannata kriitikat. Tegelikult on tal endiselt olemas võimalus arutada teiste parlamendiliikmetega ükskõik milliseid küsimusi, aga toetusrühma siseselt arutatakse mitte selle üle, millistest eesmärkidest peaks toetusrühm lähtuma, vaid selle üle, kuidas toetusrühma asutamise lähtekohaks olevate eesmärkide eest seista.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles