Liina Kippasto ⟩ Tööandjad peaksid rohkem hoolitsema inimeste tervise eest (3)

Liina Kippasto
, Lidl Eesti personaliosakonna juht
Copy
Vaimse tervise probleemid ning läbipõlemine on üks põhjuseid, mis hoiavad töötajaid haiguslehel ja tööturult eemal.
Vaimse tervise probleemid ning läbipõlemine on üks põhjuseid, mis hoiavad töötajaid haiguslehel ja tööturult eemal. Foto: Shutterstock

Kaasaegse inimese jaoks on elementaarse toimetuleku järel eriti oluliseks muutunud isiklik areng ja hea tervis. Aeg, mil tööandja võis eeldada, et turu keskmine palk ja kord aastas toimuvad suvepäevad hoiavad inimesed rõõmsalt oma tööpostil, on päris kindlasti möödas. Kuna inimene on iga ettevõtte suurim väärtus, siis halastamatus konkurentsis töötajate pärast püsivad just need, kes selle teadmise paremini oskavad tegudesse panna, kirjutab Lidl Eesti personaliosakonna juht Liina Kippasto.

Aastaid sai tööl käiv inimene loota, et tema palgalt makstavad maksud tagavad talle piisavas mahus ligipääsu riigi pakutavatele terviseteenustele. Tänaseks on aga üha selgemalt levimas äratundmine, et riigi rahakott ei ole põhjatu. Samas on tervise seisukohalt nii ennetustöö kui vajadusel kiire pääs spetsialisti jutule absoluutselt kõigi huvides. Inimene tahab olla terve, tööandja tahab, et inimene täidaks talle pandud ootusi ja riik tahab, et ravi ja haiguspäevade kompenseerimise kulud püsiksid madalad.

Siin saavad ühiselt panustada nii tööandja kui ka riik. Värske statistika näitab, et praegu pakub täiendavat tervisekindlustust vaid 7 protsenti ettevõtetest. Selle numbri kasvatamise üks võti on ettevõtjate tahtes ja teine riigi käes – tänast maksusoodustusega kaitstud piirmäära tõstes saaks anda ettevõtjale selge signaali, et ühiselt Eesti inimeste tervisesse panustades saame oluliselt paremaid tulemusi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles