Indrek Neivelt ⟩ Eesti liigub edasi vasakule (34)

Indrek Neivelt
, ettevõtja
Copy
Indrek Neivelt.
Indrek Neivelt. Foto: Madis Veltman

Loosungit «Edasi vasakule!» pole ükski erakond välja hõiganud, sest sellega hääli ei korja. Mis aga ei tähenda, et me vasakule ei liigu, kirjutab ettevõtja Indrek Neivelt.

President Alar Karis juhtis aastapäevakõnes tähelepanu sellele, et viimastel aastatel oleme turgu ja majanduslikku vabadust sageli kahtluse alla seadnud, ning sellele, et erakondade lubadusi ei ole võimalik ilma maksutõusuta finantseerida. Presidendil on õigus. Aga see jääb hüüdjaks hääleks kõrbes. Riikide suurem sekkumine turumajandusse on suurem trend ja meie riigijuhtide käed sinna ei ulatu. Saame vaid otsustada, kas jookseme esirinnas või oleme sabassörkijad.

Tõepoolest, me oleme jõudnud olukorda, kus tahame toetada kõiki. Meenutagem, et üks meie iseseisvusliikumise impulssidest oli IME ehk Ise Majandav Eesti. Me tahtsime ISE majandada ja meil oli eneseuhkust nagu korralikul Eesti talumehel sada aastat tagasi. Ise hakkamasaamisest oli kantud ka meie algusaastate majanduspoliitika: toetati ainult neid, kes ise hakkama ei saanud.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles