YANA TOOMI VASTULAUSE Härra linnapea, alles eile olite valmis koos sammuma, nüüd aga lahvatas vimm (5)

Yana Toom
, Euroopa Parlamendi liige (KE)
Copy
Yana Toom
Yana Toom Foto: Eero Vabamägi

Sügisel lubas Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljin kandideerida Keskerakonna nimekirjas. Mitu korda saime kinnituse. Nüüd aga selline artikkel, laiutab Yana Toom (KE) oma vastulauses käsi.

Sparringupartneri valik iseloomustab kandidaati vähemalt sama palju kui tema erakonna programm. Eesti 200 esinumber Ida-Virumaal Maksim Iljin osutas seda au mulle. Tuleb vastata. Ja see saab olema raske – sel lihtsal põhjusel, et ma ei näe Iljini poliitilist profiili.

See ei ole solvang – see on fakti konstateerimine. Asi on selles, et sügisel, nimekirjade moodustamise ajal, saime Iljinilt nõusoleku kandideerimiseks Keskerakonna nimekirjas. Leppisime kokku koha nimekirjas (neljas, eks, Maksim?), pidasime läbirääkimisi valimiskampaania rahastamise ja reklaami mahu osas. Mitu korda saime kinnituse, et plaanid pole muutunud, lihtsalt pole veel aeg neid avalikustada. Samal ajal lugesime uudistest, et Narva-Jõesuu linnapea on ihaldatav poliitiline «peigmees» ja peab läbirääkimisi kolme erakonnaga: Keskerakond, sotsid ja Eesti 200.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles