MAKSIM ILJIN ⟩ Keskerakond takistab tahtlikult venekeelsete noorte lõimumist (2)

Maksim Iljin
, Narva-Jõesuu linnapea (Eesti 200)
Copy
Eesti Euroopa parlamendi saadik Yana Toom.
Eesti Euroopa parlamendi saadik Yana Toom. Foto: Mihkel Maripuu

Yana Toom ja tema erakond töötavad meelega venekeelsete noorte kehva hariduse ja lõimituse nimel, et hoida oma valijaskonda, kirjutab Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljin (Eesti 200).

Kõige valusam on Ida-Virumaa ja eestivenelaste jaoks olnud Yana Toomi võitlus eestikeelse hariduse vastu. Me oleme kaotanud mitmeid aastaid ja mitmeid põlvkondi noori sellele, et Keskerakonna poliitikutele on olnud kasulikum vastanduda. Ühtse Eesti kooli vastased seisukohad juhatavad eestivenelasi ebavõrdse kohtlemise ja vaesuse teele.

Yana Toom laveerib oskuslikult, kiites eesti keele oskuse vajadust, samal ajal otsides hariduse ühtlustamise takistamiseks üha uusi ettekäändeid. Veel 2010. aastal põhjendas tallinna abilinnapea Yana Toom, et osa venekeelsetest koolidest pole suutelised 60 protsenti ainetest eesti keeles õpetama. Lisaks süüdistas ta haridusministeeriumi selles, et ei valmistata ette erialaõpetajaid.

Möödunud on 12 aastat, Keskerakond on hoidnud nii haridusministri kui peaministri portfelli, aga täpselt sama jutt tuleb keskerakondlastelt edasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles