EESTLANE NARVAS ⟩ Olen siin töötanud 23 aastat ja mind pole keegi fašistiks kutsunud (15)

Andrus Tamm
, Keskerakond
Copy
Narva linnavolikogu. Pilt on artiklit illustreeriv.
Narva linnavolikogu. Pilt on artiklit illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Katri Raiki ja Diana Minumetsa väljaütlemised Postimehes on mõnelegi narvakale üllatavad ja isegi nörritavad, kirjutab Andrus Tamm (Keskerakond). 

Postimehes on järjestikku ilmunud kaks artiklit, mis räägivad Narvast ja eestikeelsete inimeste fašistideks sõimamisest meie linnas. Eile Narva linnapea Katri Raiki ütlemine, et «eesti keelt rääkiva inimese sõimamine fašistiks on Narvas pea igapäevane». Täna järgnes vandeadvokaat Diana Minumetsa kommentaar.

Siinkohal tahaksin väita vastupidist: olen elanud ja töötanud Narvas peaaegu 23 aastat, umbes sama palju kui ka praegune linnapea Katri Raik. Mul on narvakate hulgas suur hulk sõpru ja tuttavaid ning mitte kordagi ei ole selle aja jooksul mind fašistiks kutsutud.

Mulle kirjutas ka Narva endine linnapea Tarmo Tammiste, kes on samuti sellise väljaütlemise peale hämmingus, sest ka tema pole oma pika linnapea ameti pidamise ajal (2002–2013 ja 2015–2019) enda fašistiks kutsumisega kokku puutunud.

Samuti on paljud venekeelsed Narva elanikud üllatunud sellise väljaütlemise peale ja avaldavad oma nördinud arvamust erinevates Narva linna puudutavates Facebooki gruppides (vaata näiteks siit).

Ja nagu kirjutas mulle üks venekeelne, kuid eesti keelt vabalt valdab narvakas, siis nemad oma sõpradega kutsusid kunagi fašistiks naabrit, kes kassipoegi uputas, aga rahvuspõhiselt pole ei tema ega ka tema sõbrad kunagi eestlasi nii kutsunud.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles