Juhan Kivirähk: reaktsioon streigile näitas valitsuse elukaugust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk.
Juhan Kivirähk. Foto: Peeter Langovits

Ühiskonnateadlase Juhan Kivirähki sõnul näitas lõppev streiginädal ühtpidi töötajate solidaarsust, kuid teisalt valitsuspoliitikute elukaugust.

Streik minu arvates õnnestus, juhtis tähelepanu olulistele probleemidele ning tõi esile erinevate palgatöötajate gruppide omavahelise tugeva solidaarsuse. Ühtlasi aitas streik valitsuspoliitikute reaktsioonide kaudu välja tuua, et need härrad ei saa ikka enam üldse millestki aru...

Paistab, et nad olid toimunu pärast parasjagu närvis või – nagu Ligi eile «Kolmeraudses» ütles – frustreerunud.

Aga see, et erakond, kes on andnud lubaduse, et saab ka «maksuvabade reedete» korral riigielu juhtimisega hakkama, ajab nüüd käed üles ja ütleb, et raha ei ole, osutab teatud ideoloogilisele pankrotile. «Taevas» ega «nähtamatu käsi» siin enam Ansipile appi ei tule.

Olen 100 protsenti nõus president Ilvese täna «Tuulelohe lennul» öelduga, et vaid optimaalsus ja efektiivsus ei saa olla eesmärk. Vaja on pöörata tähelepanu ka ühiskonna sidususe hoidmisele ja arendamisele.

Postimees.ee palub täna ekspertidel ja asjaosalistel heita pilk lõppevale streiginädalale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles