Lauri Läänemets Ühegi relva ega valimisseadusega ei kaitse riiki, mille elanikud vaesuvad ja majandus on käpuli (16)

Lauri Läänemets
, siseminister, SDE esimees
Copy
21.10.2022, siseminister Lauri Läänemets. FOTO: Tairo Lutter
21.10.2022, siseminister Lauri Läänemets. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Olukorras, kus puudub sisejulgeolekust tingitud otsene kõrgendatud vajadus piirata siin elavate venelaste valimisõigust kohalike omavalitsuste valimistel, ei saa Reformierakonna välja käidud mõtteid vaadata teisiti kui valimiskampaaniana, kirjutab SDE esimees siseminister Lauri Läänemets.

Teema toodi päevakorda, sest Eesti inimeste jaoks on julgeoleku kõrval põhimureks tõusnud majanduslik kindlustunne ja heaolu. Nendest teemadest on Reformierakond ja Isamaa aastatega kaugenenud ja kaotanud usutavust, mistõttu on sellise vastandumise tõstatamine ootuspärane.

Siin elavate venelaste valimisõiguse piiramine valimiskampaania korras oli etteaimatav. EKRE mõju Eesti poliitikale ei piirdu ju ainult nende valijatega, vaid nad suunavad oma agendaga juba pikemat aega Isamaad ning nüüd on kapist välja tulemas Reformierakond. Kuid nii põhimõttelised küsimused, nagu inimeste poliitiline eneseväljendusvabadus valimistel, ei tohi olla osa valimiskampaaniast. Leppisime juba suvistel koalitsioonikõnelustel kokku, et selles koalitsioonis me seda küsimust ei aruta. Seda on hiljem korduvalt kinnitanud ka peaminister.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles