Feliks Undusk Mis teeb Jürgen Ligi kurvaks? (18)

Feliks Undusk
, ajakirjanik ja poliitik
Copy
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Дмитрий Котюх

Reformierakonna «guru» Jürgen Ligi peab oma laupäevases artiklis «Kuidas ehitada endale Teist Eestit» (8.10.22) Teise Eesti konstruktsiooni väljamõeldiseks, mille on loonud EKRE. Jah, EKRE on hetkel edukas. Kuid mitte üksnes tänu endale, vaid ka suurima oponendi ja valitsuse juhtivpartei suhtumisele oma riigi kodanikesse, kirjutab ajakirjanik ja ühiskonnategelane Feliks Undusk.

Jürgen Ligi väidab, et ei akadeemiliselt ega inimlikult saanud tõena võtta, et Eesti sotsiaalsed ja regionaalsed erinevused tulenenuks «võimu võõrandumisest» ning «eetilisest ja poliitilisest kriisist», küsides retooriliselt: «Kellel lasub vastutus ainelise heaolu eest, kas parteil ja valitsusel või siiski ka kodanikul enesel».

Olemata küll sotsiaalteadlane, julgen väita, et mitte kõigile siin maailmas pole sündides andeid ja ettevõtlusgeene võrdselt jagatud. Aga õigus elamisväärsele elule on ometi kõigil ühiskonna liikmetel, olenemata ametist ja elukohast. Ligi kinnitusel oleme eeskätt reformierakonna juhtimisel teinud õiged valikud ja saavutanud võrreldavate riikide seas parima tulemuse. Riiki tervikuna võttes ja keskmisi näitajaid hinnates ei saa vastu vaielda.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles