Jürgen Ligi ⟩ Kuidas ehitada endale Teist Eestit (69)

Jürgen Ligi
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
EKRE meeleavaldus Stenbocki maja ees.
EKRE meeleavaldus Stenbocki maja ees. Foto: Eero Vabamägi

Sotsiaalteadlased kiidavad, et nende partei reitingu tõus tuleb rahvale leitud õigetest sõnumitest. Faktikontrollijad samas kirjutavad, et see perekond on poliitika suurimad valevorstid. Nende edu tulemusena võib Eesti liikuda mineviku suunas, kirjutab riigikogu liige Jürgen Ligi (Reformierakond).

Sajandi alguses polnud otsustajatel sotsiaalteadlaste Teise Eesti konstruktsiooniga peale hakata midagi. Ei akadeemiliselt ega inimlikult saanud tõena võtta, et Eesti sotsiaalsed ja regionaalsed erinevused tulenenuks «võimu võõrandumisest» ning «eetilisest ja poliitilisest kriisist». Suured murrangud tekitavadki lõhesid ja kümnendal vabaduse aastal ei olnud põhjust esitada sellist kaebust enda riigi ega oleviku peale. Oma valikutest on Eesti tulemusena ammutanud kiirema arengu kui õigupoolest ükski teine võrreldav riik ning palju tõhusamaks oleme saanud ka sotsiaalselt ja regionaalselt.

Aga usun, et vaimult Teise Eesti ehitamisele inspireeris too kujund poliitikuid küll. Sest igasuguse vastu olemise, rahuldamatuse, väikluse, alternatiivsuse kokku koondamisel on potentsiaali ära toita suur parlamendipartei ja pääseda ka valitsema. Reitingute trend näitab sellel olevat kuldaeg, sest oleme lasknud meeleolusid kütma vaba ühiskonna jaoks väärtusetud ja viljatud teemad, praegu eesotsas hindadega. Nende esitamine partei tahte asjana saab olla ühiskonnale ainult lõhkuv.

Kommentaarid (69)
Copy
Tagasi üles