Priit Sibul ⟩ Vajadusel tuleks valimisõigust piirata põhiseaduses (7)

Priit Sibul
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Surematu polgu rongkäik 2016. aastal Tallinnas
Surematu polgu rongkäik 2016. aastal Tallinnas Foto: postimees.ru

Ajal, mil Eesti näitab karmikäelist välispoliitikat Vene terroristliku režiimi vastu, saavad selle sama režiimi kodanikud vabalt Eesti omavalitsuste käekäiku valimistel mõjutada. See olukord on vaja lõpetada, mitte otsida vabandusi, kirjutab Isamaa peasekretär Priit Sibul.

Eesti on Euroopa Liidus üks põhimõttekindlamaid riike, kui jutt käib Putini režiimi vastaste sanktsioonide kehtestamisest. Eesti seisab kaljuna selle eest, et kuniks Vene Föderatsioon viib Ukrainas läbi genotsiidi ja vallutussõda, ei tohiks Vene kodanikud Eestisse ega mujale Euroopasse reisidagi. Eesti peab olema põhimõttekindel ka sisepoliitikas.

Me imestame tihti mõningate lääneriikide poliitikute naiivsuse üle, kui jutt läheb Venemaale. Isegi nüüd, üle 200 päeva pärast sõja algust, olles näinud õudusi Butšas, Mariupolis ja Izjumis, leiame Euroopast mõne partneri, kelle arvates ei tohiks Venemaad «ärritada». Kui mõnel sellisel partneril jääb sisulistest argumentidest puudu, otsitakse õigete sõjaaegsete sammude tegemata jätmise õigustamiseks põhjendusi ja vabandusi rahuaegsetest formaaljuriidilistest praktikatest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles