LUGEJAKIRI ⟩ Laste toetamine peaks olema vanemate kohustus (1)

Heli Zink
, pensionär
Copy
Isa lapsega Viljandi sünnitusmaja ees.
Isa lapsega Viljandi sünnitusmaja ees. Foto: Marko Saarm/Sakala

8. juulil ilmus Postimehe arvamusküljel ajaloolase Lauri Vahtre artikkel sellest, kuidas «kultuurimarksism» lammutab inimühiskondi. Nõustun Lauri Vahtre seisukohaga selles, et rahvale surutakse peale äärmusi. Eks marksistlik filosoofia ole üks nendest äärmustest, kirjutab pensionär Heli Zink arvamustoimetusele saadetud lugejakirjas.

Inimene on elanud aastatuhandeid põhijoontes ühtmoodi. Et seda näha, soovitan võtta kätte piibel või mõni teine vana tekst või minna hoopis vaatama Pompei varemeid.

Normaalse perekonna peaksid moodustama ema, isa, lapsed ja vahel ka vanavanemad. Selle juurde kuulub lisaks oma majapidamine, kokkuhoidmine, omavaheline armastus ja lugupidamine. Inetu on lugeda poliitikute käperdamisest, liigsest joomisest ja laamendamisest. Leian, et poliitikasse tuleks valida need inimesed, kellel on käitumisreeglid selged.

Inetu on lugeda poliitikute käperdamisest, liigsest joomisest ja laamendamisest. Leian, et poliitikasse tuleks valida need inimesed, kellel on käitumisreeglid selged.

Oluline on aga see, et ühiskond ei tohiks kogu raha jagada laste toetamiseks. Laste toetamine peaks olema vanemate kohustus. Ülalpeetav haridussüsteem on ju niigi suur kulu. Abiellumine ja laste saamine peaks tähendama kohustusi, mida võetakse vabatahtlikult ning siis, kui selleks on soov.

Tasuks veel mõelda sellele, et kas komme, et igal pensionäril on oma korter, on üldse otstarbekas ja millised suured kulud on jätkusuutlikud. Vanale inimesele peaks aitama ühest toast pere juures ning söök tuleks teha korraga kogu perele, kust jagub veidikene ka vanale inimesele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles