Lauri Vahtre ⟩ Kultuurimarksism lammutab inimühiskondi (40)

Lauri Vahtre
, ajaloolane
Copy
Fotol Lauri Vahtre, Eesti poliitik, ajaloolane, kirjanik, stsenarist ja tõlkija.
Fotol Lauri Vahtre, Eesti poliitik, ajaloolane, kirjanik, stsenarist ja tõlkija. Foto: Tairo Lutter

Presidendil on õigus: kurjus on olemas, aeg on vastu hakata. Nii öeldes vihjas president naiivsele, kuid laialt levinud arvamusele, et kurjust polegi, et «inimesed on head», et «maailm on väsinud vihkamast» ja nii edasi. Ei, kurjus on olemas ja sellega tuleb võidelda, nagu Vladimir Putin meile meelde tuletas. Tuleb tõele näkku vaadata ja seda tunnistada, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre.

Ent president märkis veel, et kurjus tuleb ka ära tunda, mis on pisut keerulisem, sest ta on osav maskeeruma. Juba aastatuhandeid on hoiatatud, et kurjus ei pea meie ette kerkima verise koletisena, vaid võib tulla ka armsa jänkukese või malbe kaunitarina, hundina lambanahas, keda tunnevad kõigi rahvaste muinasjutud.

Olen korrutanud: uus lämmatav sallimatus, tsensuur ja vaba mõtte mahasurumine ei ähvarda meid üksnes Putini ja putinoidide poolt, vaid samavõrd nende poolt, kes liiga suure suuga ja liiga enesekindlalt räägivad sallivusest. Inimlikkus ja normaalsus ei asu mitte skaala teises otsas, vaid keskel. Skaala teises otsas asub aga ilmsete rassismitunnustega BLM, agressiivne LGBT+ aktiiv, varjamatult kultuuri hävitav gender-ideoloogia.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles