Urmas Viilma ⟩ Rein Ruutsoo väänab Kirikute Nõukogu pöördumise pahatahtlikult pea peale (3)

Urmas Viilma
, EELK peapiiskop, Eesti Kirikute Nõukogu president
Copy
Urmas Viilma
Urmas Viilma Foto: Sander Ilvest

Avaldame EELK peapiiskopi ja Eesti Kirikute Nõukogu presidendi Urmas Viilma vastulause emeriitprofessor Rein Ruutsoo artiklile  «Tapatalgud Ukrainas ja Kremli «keelemängud»».

10. juuli Postimehes ilmunud emeriitprofessor Rein Ruutsoo artiklis analüüsib autor Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku ja metropoliit Eugeni tegevust Eesti Kirikute Nõukogu ühisavalduse koostamisel. Artikli autor toetub metropoliit Eugeni väidetele. Kahjuks ei ole artikli koostamisel küsitud kommentaari Eesti Kirikute Nõukogu juhatuselt, kes pöördumise teksti koostas (kummagi Eestis tegutseva õigeusu kiriku esindajad juhatusse ei kuulu).

Objektiivselt tuleb arvestada ka ajalise distantsiga Rein Ruutsoo analüüsi ja Eesti Kirikute Nõukogu pöördumise vahel. Pöördumine tehti 17. märtsil – vähem kui kuu pärast Putini agressiooni algust. Selle kuupäeva ja 10. juuli vahel, mil ilmus Rein Ruutsoo artikkel on neli kuud. Hinnata nii intensiivse arenguga kulgenud nelja kuu tagust teksti tänaste teadmiste ja arusaamise kontekstis on omajagu raske.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles