Taavi Koppel Lauri Vahtre sõdib piinlike õlgmehikestega (24)

Taavi Koppel
, Eesti LGBT+ ajaloo uurija
Copy
Pride Tartus.
Pride Tartus. Foto: Margus Ansu

Lauri Vahtre artikkel «Ausa inimese kohus on kurjusele vastu hakata» (PM 8.07.2022) võtab LGBT+ inimestelt ära inimlikkuse ja väärikuse, kirjutab Eesti LGBT+ ajaloo uurija Taavi Koppel.

Sõnadel on vägi. Ma ei hakka siinkohal ümber puhuma Vahtre piinlikke õlgmehikesi, mida ta enda artiklis nii dramaatiliselt ründab. Ise aru saamata, et tema ise need üles ehitas ja tegelikult polegi kedagi, kelle vastu sõdida. Ma ei peatu jaburatel väidetel, mis vähegi laiema silmaringiga inimesi kulmu kergitama paneb. Või sellel, kuidas Postimehe arvamusetoimetuse jaoks oli sobilik trükkida niivõrd demoniseeriv artikkel, mis võtab LGBT+ inimestelt ära inimlikkuse ja väärikuse. Taandades meie mured «ühiskonna alustalasid hävitavaks ideoloogiaks».

Mind jahmatas, et Postimehe jaoks kannatab trükimusta see, kui kõrgharidusega ajaloolane tõmbab paralleele inimväärikusele, empaatiale ja üksteisega arvestamisele kutsuvat Tartu Pride'i stalinismiaja inimsusevastaste kuritegudega. Kui sõda Ukrainas on mulle midagi näidanud, siis seda, et meil on vaja rohkem hoolivust ja inimlikkust. Mitte kellegi inimväärikust ei tohi ära võtta! Jagan Lauri Vahtre loost ehmunud lugejatega enda Tartus peetud kõnet:

Kommentaarid (24)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles