Lea Danilson-Järg ⟩ Peretoetuste vastu minnakse anekdootlike argumentidega (4)

Lea Danilson-Järg
, Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja
Copy
Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja Lea Danilson-Järg.
Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja Lea Danilson-Järg. Foto: Eero Vabamägi

Laste teema on isiklik ja emotsionaalne. Ilmselt just seetõttu on ka muidu targad inimesed hakanud selles debatis esinema sageli fakte eiravate, müütidel ja stereotüüpidel põhinevate argumentidega, kirjutab Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja Lea Danilson-Järg.

Viimase aja üheks olulisemaks poliitilise debati teemaks on kujunenud laste- ja peretoetuste suurendamine ning on selgunud, et inimeste vaated võivad ka selles küsimuses olla diametraalselt erinevad. Küsimustele, kas üldse ja kellele on lapsi vaja ning kuidas peaks neid ülal pidama, ei vasta kõik sugugi ühtviisi. Hiljuti läbiviidud arvamusküsitlusest selgus näiteks, et kuigi enamiku arvates peaks ühiskond kindlustama lastega peredele minimaalse või keskmise toimetuleku, leiab siiski ligi veerand inimestest, et iga pere peab ise toime tulema oma laste kasvatamisega.

Selline mina-keskne, iseendale lootev mõtteviis on Tartu Ülikooli teadlaste poolt hiljuti ära märgitud ühena kolmest laste heaolu tulevikku kujundavast suundumusest. Seega on tegu olulise küsimusega, mis kindlasti mõjutab ühiskonnas toimuvat ning vajab kahtlemata ka suuremat tähelepanu. Millised tendentsid veel Eesti laste heaolu tulevikku mõjutavad, saab lugeda intervjuust Dagmar Kutsariga tänastelt Fookuse külgedelt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles