Raimond Kaljulaid ⟩ Eesti ei vaja feministlikku välispoliitikat (3)

Raimond Kaljulaid
, Riigikogu liige
Copy
Femeni aktivist protesteerib tütrega Ukraina presidendipalee ees valitsuse kava vastu naiste sõjaväekohuslusest 27. jaanuaril 2022, kuu aega enne sõja algust.
Femeni aktivist protesteerib tütrega Ukraina presidendipalee ees valitsuse kava vastu naiste sõjaväekohuslusest 27. jaanuaril 2022, kuu aega enne sõja algust. Foto: SERGEI SUPINSKY

Kas Eesti vajab «feministlikku välispoliitikat», nagu kirjutab TTÜ professor Rainer Kattel Postimehes? Ma julgen väita, et sellist välispoliitilist kontseptsiooni Eesti ei vaja. Ei praegu ega ka mitte tulevikus. Ma ei oleks üldse hakanud seda artiklit kommenteerima, kuid minu meelest on selliste arutlusteni jõudmine märk sellest, et hakkame tasapisi väsima, meie tähelepanu hakkab hajuma, kirjutab riigikogu liige Raimond Kaljulaid (SDE).

Kas tõesti on neid, kes veel ei mõista, et me elame uuel ajastul ja vähemalt osad progressiivsed ideed peavad jääma ootama paremaid aegu. Saame nendega tegeleda siis, kui otsene sõjaline oht on Euroopa ruumist kadunud. See võib võtta aega aastaid, aga pigem võtab see aega aastakümneid. Alati leidub keegi, kes püüab oma eesmärke saavutada jõuga.

Eesti inimesed ootavad meie riigi välispoliitikalt täna ja ka homme eelkõige seda, et Eesti julgeolek oleks võimalikult kindlalt tagatud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles