Heiki Lill: Pandora laeka oleks pidanud juba ammu avama (9)

Heiki Lill
, Tulevikuerakonna kõneisik
Copy
Heiki Lill
Heiki Lill Foto: Erakogu

Meelis Kubits hoiatab 7. veebruari Postimehes, et Mailis Repsi kohtuasi avab Pandora laeka ning järgneda võib mitmeid kohtuasju nii ministrite (näiteks koroonatestide hange koolidele) kui ka teiste kõrgete riigiametnike vastu, kirjutab Eesti Tulevikuerakonna juhatuse liige Heiki Lill.

Aga see Pandora laegas oleks pidanud avanema juba aastakümneid tagasi! Kahjuks on selle laeka kaant paotatud ainult siis, kui tegu on olnud ilmselge korruptsioonijuhtumiga. Sisuliselt pole teadlike riigile (või riigi poolt rahastatavatele asutustele) kahjulike otsuste tegemise eest peale madalaima astmete ametnike mitte kedagi vastutusele võetud. On küll olnud «poliitilise» vastutuse võtmisi, mis reaalsuses tähendab oma ametikohast loobumist, kuid enamasti kohe ka mõnele muule hästitasustatud riigiametile saamist-määramist.

Kas keegi mäletab, kui suur summa kanti maha terviseameti külmlao rikke tagajärjel? 3,4 miljonit eurot! Aga kas keegi otseselt süüdi ka jäi? Lõpuks võttis vastutuse ning astus oma ametikohalt tagasi terviseameti juht Üllar Lanno ning hilisemate uudiste kohaselt on naasnud arstiameti juurde. Kiitus! Kuid meie kõigi ühisest taskust on siiski ära võetud 3,4 miljonit eurot. Kes täpselt, seda ei olnud prokuratuur nõus välja selgitama ja kohtukulli ette tooma.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles