Elis Kaljuvee ja Sten Andreas Ehrlich: miks müksamist vaja on

Copy
Artikli autorite sõnutsi tuleb tööd otsima müksamine kasuks töötuna arvel olijatele, kuna mida kauem on inimene töötu, seda enam väheneb töö leidmise võimalus.
Artikli autorite sõnutsi tuleb tööd otsima müksamine kasuks töötuna arvel olijatele, kuna mida kauem on inimene töötu, seda enam väheneb töö leidmise võimalus. Foto: Margus Ansu

Inimeste nn müksamine riigi poolt pole ahistamine, vaid leebe suunamine paremate ja ratsionaalsemate valikute tegemiseks, kirjutavad sotsiaalministeeriumi teaduskoordinaator Elis Kaljuvee ja tööala asekantsler Sten Andreas Ehrlich.

Ajakirjanik Liina Laks esitas artiklis «Valitsus kasutab rahva peal ahistamispoliitikat» (PM 5.10) riigiametitepoolse nügimise või müksamise kohta väiteid, mis vajavad täpsustamist. Tervitame Postimehe veergudel alanud arutelu nügimise eetikast, ent soovime lükata ümber kolm sellest läbi kõlanud müüti.

Kas riik teab, mis on inimestele parem? Ega alati ei teagi. Just seetõttu peab meie väike riik olema paindlik, julge ja innovaatiline ning mitte kartma katsetamist. Mitte kartma nügimist avaliku poliitika kujundamisel või erinevate retooriliste võimaluste kasutamist inimeste veenmiseks. Olles valmis vastu võtma kriitikat ning vajadusel suunda korrigeerima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles