Kadri Tammepuu: vaktsiinikrahhi vastutus ootab võtmist (1)

Kadri Tammepuu
, toimetaja
Copy
Lanno ja Kiik on mõlemad toonitanud, et enne terviseameti külmlao õnnetuse asjaolude uurimist ei saa vastutajatest rääkida.
Lanno ja Kiik on mõlemad toonitanud, et enne terviseameti külmlao õnnetuse asjaolude uurimist ei saa vastutajatest rääkida. Foto: Eero Vabamägi

Tegelikult saab ametnikke vastutama panna küll, kui vaid ringkaitsest loobuda ja veidigi riigimehelikkust üles näidata, kirjutab toimetaja Kadri Tammepuu.

Hiljuti leidsid töö- ja terviseminister Tanel Kiik ning terviseameti peadirektor Üllar Lanno, et neile tundub ebaõiglane, kui peavad vastutama terviseameti külmlaos hukka läinud kolme miljoni euro eest riigile kuulunud ravimite pärast. Ka prokuratuur kriminaalasja ei algatanud ja juhtunut uurinud kõrgeim riigiametnik Taimar Peterkop teatas, et lollus pole karistatav.

Peterkopi väide jätab aga suure osa tõest rääkimata. Tegelikult saab ametnikke vastutama panna küll, kui vaid ringkaitsest loobuda ja veidigi riigimehelikkust üles näidata. Vandeadvokaat Leon Glikmani arvates uusi seadusi selleks vaja ei lähe.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles