Mart Võrklaeva vastulause Toomas Kasele: korras riigirahandusega võime valijale julgelt silma vaadata (19)

Mart Võrklaev
, riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees
Copy
Mart Võrklaev
Mart Võrklaev Foto: Tiit Blaat

Riigirahanduse korras hoidmine ei ole lühikeses perspektiivis kunagi kuigi populaarne, kirjutab riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Mart Võrklaev.

Viimasel ajal jõuab avalikkusesse palju signaale, justkui oleks Reformierakond planeerimas metsikuid eelarvekärpeid, mille käigus kaotatakse Eesti riigist ära kogu huviharidus ja vähemalt pool kaitseväge eesotsas kaitseväe orkestriga. Muuhulgas kirjeldab nii olukorda ajakirjanik Toomas Kask tänases lehes. Ma kinnitan, et midagi sellist meil muidugi plaanis ei ole.

Tõsi on see, et kõik ministeeriumid võtsid uue riigieelarvega endale kohustust teha 4,2-protsendine tegevuskulude kärbe, et olla solidaarne kriisis samuti kõvasti kärpinud erasektoriga. Ja miks: kui Reformierakond jõudis tagasi valitsusse, ootas meid eelarvestrateegias ees miljardi eurone must auk, mille taha oli rahandusminister Martin Helme kirjutatud: «eelarve revisjon». Mingit päris plaani seda miljardit kokku hoida tegelikult ei olnud, aga kulud – needsamad kulud, mis nüüd tuleb üle vaadata – olid nende vastu neljaks aastaks juba planeeritud.

Kommentaarid (19)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles