Jaak Madisoni vastulause: «Postimehe» faktikontroll oli eksitav! (17)

Jaak Madison
, Euroopa Parlamendi liige (EKRE)
Copy
Jaak Madison.
Jaak Madison. Foto: Erakogu.
  • Jaak Madisoni hinnangul ei ole temast kirjutatud faktikontroll täpne
  • Faktikontrolli artikli pealkiri on Madisoni hinnangul kallutatud
  • Kallutatud arvamuse kujundamine temast faktikontrolli poolt on inetu

Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison (EKRE) reageerib «Postimehe» faktikontrolli artiklile, mis väidab, et poliitik levitab libauudist. 

Postimehe arvamustoimetaja Herman Kelomees avaldas «faktikontrolli», mille pealkirjaks pani uhkelt ja kõlavalt, et Jaak Madison levitab libauudist. Nimelt pidavat libauudis olema see, et St. Louisis elav advokaatidest abielupaar, kes tulid kodu ette relvadega eesmärgiga kaitsta oma vara Black Lives Matter’i liikumise eest, on demokraatide toetajad. Kuna «faktikontroll» on tasuliselt loetav, kuid pealkiri väidab kindla kõneviisiga, et mina levitan libauudist, siis on see üpris inetu ja kohatu käitumine.

Ma tahan siin tuua välja kolm väga olulist punkti, mis näitavad sellise faktikontrolli mõttetust, kui eesmärgiks on valepropaganda ja avalikkuse mõjutamine. 

1) See postitus, mille jagamist Twitteris peab hr Kelomees libauudise jagamiseks, väidab seda, et see abielupaar McCloskey'd on toetanud demokraate. Kuna demokraadid on üldiselt vasakule kaldunud liberaalid, kes toetavad tänaseid rahutusi ja märatsevaid meeleavaldajaid ning on relvade tavalistelt inimestelt ärakorjamise pooldajad, siis oli iroonia just see, et nad on toetanud demokraadist poliitikut. See on fakt. Põhiline argument hr Kelomehe poolt oli, et postituses olid valed McCloskey nimelised isikud, mis oli õige, kuna tegu oli nimekaimudega teisest osariigist. Kuid paraku on tõsi ka see, et antud McCloskey nimelised isikud olid toetanud demokraadist kandidaati. Jah, nad on toetanud ka vabariiklasi ehk konservatiive varasemalt, kuid osariigi tasandil on nad toetanud 2020. aasta ehk käesoleva valimiskampaania ajal demokraatide kandidaati Steven Robertsit. Kuna nad on seda teinud, siis on hoopis libauudiseks väita faktikontrollis, et nende nimetamine demokraatliku partei toetajateks on libauudis.

2) «Faktikontrollija» hr Kelomees üritab oma «tõestuses» jätta muljet, nagu mina oleksin valmis kirjutanud libauudise. Eesmärgiks tõenäoliselt siltide kleepimine, mis ei peaks olema kohane ajakirjanikule. Kuna ma jagasin pilti teise isiku postitusest, kus nimetati mainitud abielupaari demokraatide toetajateks ja lisasin enda poolt vaid kaks pisarates naerunägu, siis pole adekvaatne jätta muljet, nagu oleks mina kirjutanud mingi postituse. Tulenevalt esimesest punktist, kus sai selgeks fakt, et abielupaar on 2020. aastal toetanud demokraatide esindajat valimisteks ja sellest tulenevalt polnud postitus otseselt libauudis, siis on sellise arvamuse kujundamine minust lihtsalt häbiväärne ja madal.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles